Vojvođanski IKT klaster – VOICT je mesto okupljanja najboljih srpskih IT kompanija koje koriste klaster kao jedinstvenu platformu za saradnju, lobiranje i unapređenje svog poslovanja. Ova asocijacija uživa snažnu podršku zajednice kroz institucije iz oblasti obrazovanja, regionalnog razvoja i civilnog sektora.

Vizija Vojvođanskog IKT klastera je Digitalna Srbija!

Osnovan 2010. godine na inicijativu IT kompanija, danas je ovaj klaster najjače udruženje tog tipa u Srbiji, a snagu mu daje raznovrsnost članica, njihova interakcija i uverenje da neke ciljeve mogu da postignu samo udruženi. Članice poseduju široku lepezu proizvoda i usluga i među njima su neka od najvećih imena srpske softverske industrije, ali ima i sasvim mladih preduzeća. Svaka članica ima jedan glas u Skupštini klastera koju čine sve članice, a prava i obaveze su ista za sve– što je odraz stava da glas svake članice treba da se čuje i načela jednakosti koje klaster praktikuje.

Klaster ima izgrađene interne kapacitete u formi Klaster Akademije kao platforme za obrazovanje u skladu sa potrebama članica, kao i Projektnu kancelariju specijalizovanu za pružanje kompletne lepeze usluga vezanih za EU projekte i druge izvore finansiranja, od izgradnje konzorcijuma, pisanja predloga i apliciranja, do implementacije, koordinacije i izveštavanja.

VOICT je odlično pozicioniran u različitim sferama poslovanja i javnog života u Srbiji i poseduje izgrađenu mrežu kontakata u inostranstvu koju koristi kao jedan od alata za postizanje poslovnih ciljeva.

Klaster svojim članicama pruža niz usluga, uključujući:

  • Lobiranje i zaštita interesa kompanija iz sektora
  • Promocija obrazovanja za IT, na različitim nivoima
  • Usavršavanje kadrova zaposlenih kod članica
  • Pomoć u apliciranju za EU, bilateralne i druge fondove
  • Promocija i povećanje vidljivosti članica u zemlji i inostranstvu
  • Modeli za jačanje veza i saradnje među članicama
  • Uspostavljanje kanala do novih tržišta i poslovnih prilika

Saznajte još!